Hollandse garnaal

Oorzaak De afgelopen periode zijn de vangsten van de Hollandse garnalen zeer matig. De oorzaak hiervan is het geringe aantal garnalen, onder andere in de Waddenzee. Daarnaast laten de garnalen zich in deze periode moeilijker vangen: door de lagere temperatuur van het water, kruipen de garnalen dieper in het zand. Vraag en aanbod Op dit moment is de vraag naar Hollandse garnalen hoger dan het huidige aanbod. Hierdoor hebben wij de afgelopen maanden een fikse prijsstijging van de garnaal gezien. Deze prijs wordt bepaald op de veiling. Over de Hollandse garnaal De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals Grijze Garnaal of Noordzee Garnaal. De Hollandse garnaal behoort tot de familie van de Crangonidae, oftewel de zandgarnalen. Deze garnaal komt hoofdzakelijk voor in de zeeën van West Europa (onder andere in de Waddenzee), waar ze leven op zand en slikbodems. Overdag graaft de garnaal zich in. Alleen de ogen en antennes steken uit het zand. ‘s Nachts krijgen ze een donkere schutkleur en gaan ze op zoek naar voedsel (algen, slakjes en allerlei plantaardig voedsel). De grijze garnaal behoort tot de top drie belangrijkste commerciële Noordzee soorten. Vragen? Indien u vragen heeft of meer zou willen weten over deze prijsstijging, kunt u gerust contact opnemen met onze afdeling verkoop via telefoonnummer 0183 – 301333 of stuur een email naar: verkoop@wylax.nl